четвер, 21 березня 2013 р.

  15 лютого у нашій країні відзначають  День пам’яті воїнів-афганців. Сьогодні ми з вами дізнаємось про героїв цієї страшної війни.
   15 лютого 1989 року, ступаючи із сином по мосту через Амудар’ю, генерал Громов символізував цим переходом закінчення для радянських військових афганської війни. Для кожного з більш, ніж 600тисяч тих, хто служив в Афгані.,  
  
Що ми знаємо про афганську війну? Звичайно, можна розказати про ту страшну неоголошену війну, що розтяглася на довгих 10 років, мовою цифр. Будь-яка війна у цифрах – це страшно і моторошно.

 
 Нам дуже хочеться, щоб поезії, пісні, розповіді, спогади, вистраждані в Афганістані і про Афганістан, пройшли крізь ваші   серця, і ми зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна.
 

 
 
12 лютого в  бібліотеці проведено годину пам'яті "Не всі повернулися з чужої афганської війни", присвячену дню виведення військ з Афганістану, в якій взяли участь воїни-інтернаціоналісти Микола Козак, Геннадій Остапенко, Михайло Шутко. Розповіді та спогади  супроводжувалися слайдами, відеоматеріалами, які ніколи й нікого не залишають байдужими. 
Учасники заходу вшанували пам'ять  Юрія Бугаєнка - нашого земляка та  всіх, хто не повернувся з афганської війни, хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам.


Немає коментарів:

Дописати коментар