середу, 6 березня 2013 р.

Крок до майбутньої професії

Крок  до  майбутньої   професії
Учні-учасники проекту «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє» в Нижньосірогозькому районі продовжують занурення у світ професій. Позаду залишилися:
1.Реклама проекту «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє»,  випуск стіннівки.

2..Зустріч з редактором місцевої газети «Червоний промінь» Копенко В.А.


3.Флеш-моб «Світ професій»  на площі райцентру.



4.Відкриття куточка «ПрофіСтарт» в  бібліотеці для дітей.


5.Обробка результатів інтерв’ю та підготовка матеріалів для публікації.



 6. Участь у професіографічній екскурсії та профорієнтаційному уроці, під час яких ознайомилися з основними джерелами пошуку вакансій, Барометром професій, інформаційними матеріалами про професії, послугами, що надаються службою зайнятості. 



 7.Зустріч з начальником планово-економічного відділу Нижньосірогозької районної адміністрації Олександром Леміх, який розповів про стан економіки району та перспективи її розвитку. Водночас у своєму виступі гість повідомив про прогнозовану потребу Нижньосірогозького району в спеціалістах та кваліфікованих робітниках. 

 8. Перегляд преси  та визначення вакансій в районі.

9. Зустріч з професійним фотографом Солоп Сергієм Леонідовичем:

10. 
Нещодавно для учасників проекту «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє» Нижньосірогозьким районним центром зайнятості було організовано професіографічні екскурсії до магазину «Ветеран»  та до перукарні «У Тетяни». Їх мета –  знайомство з професіями продавець продовольчих та непродовольчих товарів, перукар.
 Під час заходів відбулися зустрічі з продавцем магазину «Ветеран» – Гречко Наталією Миколаївною





та власницею перукарні – Тільчак Тетяною Андріївною


 які натхненно та цікаво розповіли про свою роботу. Екскурсантів цікавили питання щодо вимог до їх професій, рівня знань та вмінь, стану здоров’я, якостей особистості.
Ці зустрічі допомогли учням виявити невідомі їм особливості професій, на власні очі побачити умови праці, визначити вимоги, які вони висувають до людини. Опинившись віч-на-віч з професіями, діти мали можливість “приміряти” їх на себе, співставити власні можливості з професійними вимогами.
Таке знайомство не залишило школярів байдужими, адже дало можливість познайомитись із професіями в реальних умовах, отримати інформацію із перших вуст, поспілкуватися з професіоналами. Після екскурсій відбулося жваве обговорення побаченого і почутого за чашкою чаю.



Попереду учасників проекту чекають цікаві  екскурсії, зустрічі з фахівцями лікарні, сільськогосподарських підприємств, перегляд фільмів про професії,  обговорення телепередач із профорієнтаційної тематикою, участь у вікторинах  та інші  заходи.
Матеріал підготували:
О. Стовбун - головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Нижньосірогозького районного центру зайнятості.
В.Кузнєцова - завідуюча Нижньосірогозькою районною бібліотекою для дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар