вівторок, 26 березня 2013 р.

Спілкуймося українською!

До міжнародного дня рідної мови в центральній районній бібліотеці спільно зі шкільною бібліотекою Нижньосірогогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено нестандартний (у формі "гравіккона", що означає - гра, вікторина, конкурс) виховний захід "Спілкуймося українською".
Провели його директор центрайльної районної бібліотеки Олена Тверда та шкільний бібліотекар Тетяна Куца разом з ученицями 9-А класу Ольгою Москаленко та Анастасією Матушкіною.
Захід був не лише пізнавальним. а й повчальним. Його учасники, учні 9-х класів Нижньосірогогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів, взяли участь у конкурсі знавйів рідної мови з використанням елементів гри "Що? Де? Коли?". Їм довелося вирішувати ряд інтелектуальних завдань: перекладати слова та словосполучення з російської мови на українську, добирати синоніми до запропонованих слів, утворювати нові слова, замінювати фразеологічні звороти на одне синонімічне слово та ін. а гарного настрою присутнім додала інсценізація гуморески "Кухлик" знаного українського гумориста Павла Глазового,яку майстерно виконали Анастасія Кідрук та Михайло Монастирли.
Розповіді про українську мову супроводжувалися відеоматериіалами та записами пісень. Присутні оглянули виставку-словник "Кращої, ніж рідна, мови не буває". все це допомогло присутнім оцінити скарби рідної мови, її пісенність та величність і, безперечно, викликало бажання вивчати та досконало володіти українською мовою.
Різні форми роботи було використано при проведенні днів рідної мови у сільських бібліотеках-філіях району.
провідний методист КЗ"Центральна районна бібліотека" - Л.М.Гладун

Немає коментарів:

Дописати коментар