понеділок, 21 листопада 2016 р.

День гідності та свободи

День Гідності та Свободи – свято, встановлене Указом Президента України Петра Порошенка 2014 року «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої Держави та її європейського вибору…».
  



         В   центральній  бібліотеці   до Дня Гідності та Свободи було організовано цикл  інформаційно-просвітницьких заходів.  Оформлено виставку-перегляд «21 листопада День Гідності  і  Свободи» та  проведено історичну годину   «Хто за  свободу  вийшов  проти  смерті, тому  немає  смерті  на  землі»,  на  якій  були  присутні  учні 9-Б  класу (кл. кер. Пендак Л.С.)  . Під час заходу бібліотекарі розповіли про історію виникнення свята та розкрили значення понять гідність, свобода, патріотизм – цінностей, на яких слід виховувати майбутнє покоління українців. Хвилиною  мовчання  вшанували  пам’ять  загиблих під  час подій  на Майдані та  АТО, також  переглянули документальний фільм «Революція  гідності» та  презентацію  «Герої  ХХІ століття  Сірогозщини ».




Захід  пройшов  у  теплій  та  доброзичливій  обстановці, переглянули  матеріали з  виставки та  зробили  колективне  фото  на пам’ять.
   



Немає коментарів:

Дописати коментар