суботу, 26 листопада 2016 р.

«Насильство у сім'ї та шляхи його подолання».

    З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства».Нагадуючи  суспільству про те, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав.

      «Насильство і сім'я це взагалі не сумісні два поняття», такими словами почала свою промову бібліотекар дитячої книгозбірні з учнями 8 – 9 класів. Їй  хотілось донести до дітей,  розуміння того, що насилля є порушенням прав людини. Адже за результатами анкетування майже 75 відсотків дітей, вдома та в школі, страждають від насильства . Причому мова йде не лише про явні форми фізичного насилля, але й про його скриті форми (фізичне, сексуальне, психологічне).

       На зустріч з дітьми запросили працівника  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Герасимову О.В. Спеціаліст  підготувала лекцію з елементами бесіди «На захисті дитини від насильства - стоїть закон».  
       В ході бесіди, вона роздала учням буклети з корисною інформацією на тему: «Захисти життя – зупини насильство!» .





       Наприкінці заходу, спеціаліст районного центру зауважила,  якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього, шкільного або іншого виду  насильства, не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому, прирікаючи себе і своїх  близьких на довгі страждання.


Немає коментарів:

Дописати коментар