четвер, 24 листопада 2016 р.

Великий голод - вічний гріх

    Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
        Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.


       Нижньосірогозька центральна  районна бібліотека зібрала у своєму фонді багато документів, які розповідають страшну правду про голодомор 1932-1933-х років ХХ століття. Для читачів    експонується    виставка-реквієм  «Уроки  історії : Голодомор  1932 – 33 роки»», на якій представлено   документальні  матеріали  та   спогади очевидців - жителів Нижньосірогозького  району , зібрані в книзі  «Великий  перелом» ,   «Книга  пам’яті  Херсонської  області  та сучасні українські книги, які висвітлюють причини, хронологічний перебіг та наслідки геноциду проти українського народу.


      У районній бібліотеці для учнів   11- Б класу ( кл. кер. Пшенична І.А.)  проведена година пам’яті «Великий голод – вічний  гріх ». Місцевий  краєзнавець  Безух Ю.В.  розповів  про  трагічні  події Голодомору  на  Сірогозщині, про те , як  збирали  спогади  очевидців  для  книги  «Великий  перелом». Присутні  переглянули  відеофільм з елементами хронічки про передумови створення штучного  голоду  та  прослухали  пісню  «Свіча  пам’яті»  у  виконання  О.Білозір.


     Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання.





Немає коментарів:

Дописати коментар