середу, 9 листопада 2016 р.

Урок-мандрівка в минуле «Цікаві сторінки української писемності»



Із слова починається людина
Із мови починається мій рід.
Моя ласкава, мамина, єдина,
      Щебече соловейком на весь світ!

     У 1997 р. Президентом України видано указ про «День української  писемності та мови», де зазначено: «Установити в Україні день української писемності та мови, який відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті преподобного Нестора – літописця».






     З нагоди відзначення Дня української писемності та мови до учні 3-В класу загальноосвітньої школи І-ІІІ,завітали працівники дитячої книгозбірні, які провели  урок-мандрівку в минуле «Цікаві сторінки української писемності».


Для учасників заходу завідувач підготувала відомості з історії свята, а саме: привела красномовні факти: більш як з 3000 мов наша мова займає друге місце (після італійської) по милозвучності та мелодійності. А ще наша мова найтонкіше виражає відтінки почуттів: смуток, сум, печаль, журбу, тугу, відчай. Крім цього, діти взяли участь у вікторині «Рідна мова», грі «Склади прислів’я» та конкурсі-ерудитів «Відповіді у словах». Діти показали гарні результати на знання української мови і чудово з ними справилися, в який раз довівши, що українській мові жити і процвітати на довгі віки! 





  З вуст маленьких українців гучно звучало поетичне слово, мелодійні пісні які призивали берегти, шанувати, плекати свою рідну материнську мову.





Немає коментарів:

Дописати коментар