четвер, 30 квітня 2015 р.

Права людини починаються з прав дитини



  Право, закони, супроводжують людину упродовж життя. Щоб правильно користуватися своїми правами і добре виконувати обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, необхідно знати закони.



       


  В рамках обласного конкурсу «Світ дитинства, захищений правом» в Нижньосірогозький районній бібліотеці для дітей відбувся правознавчий брейн-ринг серед учнів 9-х класів (класний керівник Петрова Т.В.). Під час проведення правового брейн-рингу учні мали можливість продемонструвати  свої  знання з правознавства.  Серед них було обрано 2 команди : «Феміда» та «Справедливість» .



   Метою було конкурсу виховувати у школярів інтерес до правових  знань, популяризувати правові закони, розвивати пізнавальний інтерес, з’ясувати, як учні знають основні поняття з правознавства, навчити дітей користуватися своїми правами в різних ситуаціях, виховувати почуття відповідальності за свої вчинки виховувати почуття причетності до процесу творення правової держави в Україні формувати правову культуру школярів. Конкурси складався із кількох раундів . «Права та обов’язки», «Казково-правова вікторина»,правова лотерея, розв’язували правові рівняння та кросворди «Ти – людина – громадянин, отже маєш право»,  Однокласники членів команд, які були глядачами, активно підтримували і вболівали за учасників заходу, приймали участь у грі «Трансплантація серця», та коментували права дитини в різних правових ситуаціях.





   Конкурси оцінювало компетентне журі: старший прокурор Нижньосірогозької міжрайонної прокуратури молодший радник юстиції Кутіщева Ірина Володимирівна, головний спеціаліст Нижньосірогозького управління юстиції Херсонської області Садловська Олена Сергіївна.



    Під час музичних пауз лунали пісні Дмитра Вінгловського.



 Зустріч переконала, що ми живемо у правовій державі, де мешкає більшість законослухняних громадян.  У всякому разі хочеться на це сподіватись.





Немає коментарів:

Дописати коментар