вівторок, 5 травня 2015 р.

«На всі часи, на всі віки у спогадах живі»


                                     
Народу мир потрібен, як вода,
Як хліб і сіль, і він його доб'ється
Ганьба і смерть тому, хто напада,
І вічна слава тим, хто не здається.


       Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитись до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.



        Відлітають, мов журавлині ключі, роки у вічність. Друга світова війна була найкривавішою у світовій історії. Україна одна із тих країн, які зазнали найвідчутніших втрат. Історію воєнних днів хочеться  розповідати найдорожчими словами, що даються людині в рідкі, неповторні години.  Час стирає і людські життя і події.  Для тих, хто пам’ятає ветеранів, які проливали кров на бойових шляхах Великої Вітчизняної,  чиї пісні, наповнені журавлиним щемом тривожили наші душі, чиї спогади запам’яталися нам  назавжди, хто пролитими кров’ю і потом здобував Перемогу, пройшов через горнило битв     одним з найважливіших є  завдання донести до нинішніх молодих пам’ять про все це.



     Тривожний голос Левітана  розпочав годину історичної пам’яті «На всі часи, на всі віки у спогадах живі»,  який відбувся в Нижньосірогозькій районній бібліотеці і на який були запрошені учні 11-А (класний керівник Кичук Л.В).


     Перед старшокласниками виступили учні 4-А класу, які читали вірші, співали пісні. Особливо взяла за душу билина і фото розстріляних дітей. Також  була переглянута презентація «Перемозі – 70»,  показана інсценівка  «Мати на могилі загиблого сина».  Старшокласниці, які проводили захід, розповіли про події Великої Вітчизняної  війни, про подвиг нашого народу і про великий внесок людей, що були в окупації.



     Наприкінці заходу учні заспівали пісню «Сонячне коло».
     Цей захід являється лише маленькою часточкою великої данини пошани полеглим.







Немає коментарів:

Дописати коментар