пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

«Люблю землю я свою, вона найкраща в цілім світі»


  Природа – джерело краси, вона викликає в нас почуття радості, подиву. Було проведено одне цікаве спостереження: чим багатша, красивіша природа, тим добріші люди, які мешкають там.



       Природа – джерело пізнання, матеріал для господарської діяльності, зміцнення здоров’я.
       Природа – джерело доброти, піклування про неї, роблять людину добрішою. Будьте до неї, живої, уважнішими, вона вам обов’язково віддячить.
Щоб зберегти природу, потрібно її знати і любити.
    Для кожного з нас слово "природа" пов'язане насамперед з пейзажами рідного краю, того куточка землі, де минули дитячі роки, де мамина колискова пісня зливалася з шумом дерев за вікном. На все життя ті краєвиди закарбовуються в пам'яті, серці, душі незабутніми спогадами. Для когось це білокорі, стрункі берізки чи трепетні тополі, для інших – барвисто уквітчана килимами трава чи смарагдове руно гірської полонини.



      В рамках проведення Тижня молодіжної книги до Нижньосірогозької центральної районної бібліотеки завітали учні 9-А класу Нижньосірогозької ЗОШ, до уваги яких було запропоновано прийняти участь в літературно-екологічному круїзі «Люблю землю я свою, вона найкраща в білім світі».  Бібліотекар  центральної  районної бібліотеки Пузирнікова Т. та   бібліотекар Н-Сірогозької ЗОШ Куца Т.І.  розповіли учням про красу нашої планети Земля, про те, що вона колиска усього людства, що треба берегти і шанувати кожну рослинку, птаха і тварину, бо на цій Землі ми народилися, виросли, бо вона для нас, як мати – одна - єдина.



     В нашій  державі сьогодні особливо гостро постало питання екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища.  Чому? Відповідь фахівців -  його забруднення.      Величезний удар по екології України, Білорусії,  Росії був нанесений під час атомного вибуху на Чорнобильській АЕС, який стався 26 квітня 1986 року. Наслідки цієї непоправної трагедії досягають і нашого часу, і не скоро ще скінчиться  біль природи і людей від цього лиха. В історію Чорнобиль увійде назавжди, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф.  Діти переглянули відео про події в Чорнобильській зоні, про її сучасний стан.



  Під час заходу був проведений екологічний марафон, який складався з п’яти кіл: «Подумай-відгадай»,  «Овочеве коло», «Загадки», «Хитромудрі запитання», «Бліц -турнір», на питання якого активно і весело відповідали присутні. Також демонструвалися  екологічно-рекламні паузи, які  зачіпали проблеми чистоти довкілля, збереження навколишнього середовища. Звучали вірші і музика.



   А завершили цей захід такими словами: « Поклонімося деревам - патріархам - основі буття і культурному символу нації, її історичної пам'яті. Доглянемо і збережемо їх! Посадимо молоді деревця біля школи, позашкільного закладу і своєї домівки. Це так потрібно нинішнім, а ще більше майбутнім поколінням».

Немає коментарів:

Дописати коментар