середу, 20 лютого 2019 р.

«Нові часи – нові герої»



На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме згідно Указу Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в нашій країні встановлено особливий пам’ятний день - День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20-го лютого.



До річниці кривавих подій на Майдані у бібліотечних закладах району проведено ряд заходів  зокрема:  центральна районна бібліотека спільно зі шкільною провели  погляд в історію « Небесна с сотня  в  вирій полетіла».



У заході взяли участь  учні 9 – А  класу Нижньосірогозької ЗОШ I-III ст., під час якого дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані, прозвучали поезії, присвячені  подіям  на Євромайдані та Героям Небесної Сотні.



  Старшокласники переглянули відео: «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», «Герої не вмирають».. 

Скорботною хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих людей, які воювали за мир, хто віддав своє життя в ім’я світлого майбутнього.








 Віддати шану та данину пам’яті учасники заходу вирішили біля пам’ятного знаку  на честь подвигу  учасників АТО та загиблих, акцією «Білий голуб- символ миру».




Немає коментарів:

Дописати коментар