пʼятницю, 5 травня 2017 р.

Збережемо пам'ять про подвиг

  З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення - 8 травня та Дня перемоги - 9 травня  та   з  метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людства, скоєних у роки війни, вшанування безсмертної пам’яті ветеранів війни та виховання в підростаючого покоління поваги до захисників нашої Батьківщини  в бібліотеці проведено годину  пам’яті « Збережемо пам'ять про подвиг».
    
      Вона  розпочалася із вступного слова бібліотекаря,  яка  наголосила на великому історичному значенні святкування цієї  дати.


      Під час заходу, школярі познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни та матеріалами  про роки окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів, провели  екскурсію  до  пам’ятників «Скорботна мати»  та  «Танк».






        Зацікавили дітей і книги про звільнення України,  Херсонської  області та  Нижніх  Сірогоз  від нацистських окупантів, які представлені  на  книжковій  виставці «Україна  в  другій  світовій  війні».


    Бібліотекарі   організували  для    учасників   заходу   перегляд слайд-презентації «Вони змогли перемогти», кадри   якої розповіли про тих, хто загинув, виборюючи волю і незалежність України на фронтах, у партизанських загонах, підпіллі, національно-визвольних формуваннях, хто прийняв мученицьку смерть у таборах,  гестапівських катівнях.

Немає коментарів:

Дописати коментар