четвер, 9 червня 2016 р.

«Пустощі та кримінальна відповідальність»

   Всі вже не раз чули про те, що почастішали випадки дитячої злочинності. Багато причин є для цього у нашому сьогоднішньому житті. Але однією із головних, є  те, що підлітки не знають законів і роблять багато помилок. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності!



   Тож у рамках проведення години-застереження «Пустощі та кримінальна відповідальність»  для бесіди було запрошено лейтенанта Нижньосірогозького районного відділення поліції Юлію Цибульську та дітей 7-8 класів пришкільного табору «Країна мрій» загін «Туристичний».
З виступу лейтенанта:
-      Серед дорослих  і  дітей широ­ко розповсюджена хибна думка, що закон за скоєний підлітком злочин, ніяких серйозних заходів не перед­бачає, що неповнолітні користуються в цій сфері особливими привілеями і пільгами. Позиція кримінальної відповідальності зовсім інша.




  Неповнолітні несуть кримінальну відповідальність на тих же правах, що й дорослі злочинці. У підлітковому віці діти більш емоційні. Різні підліткові проблеми можуть призводити до депресії. І саме в цей час, їм як ніколи потрібна допомога рідних чи близьких оточуючих, щоб направити їх на правильний шлях. Батьки повинні більше приділяти уваги своїм дітям, спілкуватися із ними, цікавитися про проблеми, які турбують їхніх дітей, щоб не впустити можливість і виховати їх хорошими і шляхетними людьми.



    Окрім ознайомлення дітей з кримінальною відповідальністю, Юлія Костянтинівна розповіла школярам,  про навчання і часом нелегкі навики в здобуванні професії поліцейського. Учням дуже сподобалось, деякі навіть зацікавились, і в майбутньому цю професію розглядають, доволі перспективною. Тому що, професія поліцейського – це цікава, важка, але потрібна професія, що допомагає зробити життя людей і всього суспільства кращим.

Немає коментарів:

Дописати коментар