понеділок, 9 листопада 2015 р.

День української писемності та мови.

     
  Щороку 9 листопада Україна святкує День української писемності та мови.Це свято відзначається на честь українського літописця Преподобного Нестора-послідовника творців слов'янської писемності  Кирила і Мефодія.




     В районній дитячій бібліотеці до цієї дати був проведений чудовий історичний екскурс  під гаслом «Із сивої глибини віків бере початок наша мова…» на який завітали  учні 6-А класу з вчителем  української  мови та літератури Габаїдзе Г.В.



    Читачі бібліотеки мали нагоду дізнатися про історію встановлення та особливості відзначення цього свята, переглянули відіо-фільм «Як твориться книга».


    Протягом заходу діти взяли участь у літературній вікторині «Плекатимеш мову – цвістимуть слова», конкурсах «Назви одним словом», «Мовний етикет». Крім того, школярі продемонстрували свої знання з української мови та літератури, а саме: складали прислів’я,  учениця Олена Альохіна розповіла легенду «Про виникнення писемності», діти декламували вислови та  вірші про українську мову.  Л.Пилипець, О.Альохіна, К.Спесівцев виявили добрі знання і стали  переможцями «Кращий знавець української писемності та мови».








    Наприкінці свята до учнів з вітальним словом звернулась  Садловська О.С.-головний спеціаліст районного управління юстиції - закликаючи любити й цінувати материнське слово, яке є для всіх нас оберегом.




Немає коментарів:

Дописати коментар