пʼятницю, 22 травня 2015 р.

День біологічного різноманіття

  «Якби природа мала стільки законів, скільки має держава, сам Господь не в змозі був би керувати нею» Л.Берне.
  «Природу перемагають тільки підкорюючись її законам» Ф.Бекон.
   Двадцять другого травня щорічно відзначається Міжнародний день біологічної різноманітності.



  Біорізноманіття – основа життя на Землі та добробуту людини. Незбалансоване ведення сільського господарства призводить до втрати цінних природних екосистем:  лісів, степів, які є середовищем існування багатьох видів тварин і рослин, та до виникнення глобальних проблем, таких як голод та захворювання. Біорізноманіття є фундаментом духовного і фізичного здоров’я будь-якої нації, і рівень її стосунків з ним є показником духовності цієї нації.  Міжнародний день біорізноманіття,  це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні проблеми збереження біорізноманіття, визначення його ролі у нашому повсякденному житті.
   Біологічне різноманіття - це все різноманіття життя на планеті, яке сьогодні стрімко скорочується. Вимирають рослини, зникають з лиця Землі тварини і ліси ...
   Велику роль у розвитку і збереженні довколишнього різноманіття  відіграє вода, роль якої не можна не ураховувати.


  Цього дня в центральну районну бібліотеку була запрошена начальник виробничо-технічного відділу управління агропромислового розвитку Нижньосірогозької районної державної адміністрації Володіна Юлія Петрівна, яка провела екологічний барометр «Екологія України. Екологічні проблеми Нижньосірогозького  району» для учнів 10-а класу Нижньосірогозької ЗОШ І – ІІІ ступенів. Учні уважно слухали  Юлію Петрівну, яка цікаво розповіла про забруднення навколишнього середовища, особливо про опустелювання, безводдя в нашому районі, про деградацію екологічної системи, нерозважливе використання природних ресурсів, про погіршення біологічного різноманіття.

Немає коментарів:

Дописати коментар