понеділок, 24 лютого 2014 р.

«Від сопілки – до слова, від слова – до мови»

21 лютого представники всіх націй і народностей  відзначають   Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.       
      
За недовгий час свого існування свято рідної мови вже стало традиційним. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.
         Усі ми повинні пам’ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас, його ми не завжди пам’ятаємо, не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. І багатство це – наша рідна мова.
         Святкування міжнародного дня рідної мови є не тільки гарним та різнобарвним мовленнєвим святом, а й ефективним засобом формування культури толерантного міжнаціонального спілкування.
 21  лютого 2014 року в приміщенні  читальної зали центральної  районної бібліотеки  було  проведено   мовний  калейдоскоп  «Безсмертя  нації – у  мові»  та  інтелектуальна  гра «Рідна  мова -  світ  душі  моєї»   з  учнями  9-го Б класу (кл. кер. Герасимова Л.В.)  Нижньосірогозької  ЗОШ І – ІІІ ступенів.
        Захід пройшов у теплій, святковій атмосфері .   Виступи учнів  прикрасили різноманітні конкурси на знання рідної мови, під час  яких  вони виявили кмітливість та міцні знання. У цьому інтелектуальному змаганні перемогла дружба.
       Для  користувачів  бібліотеки ми  запропонували   книжково – ілюстративну  виставку «Від сопілки -  до  слова,від  слова – до  мови».

Немає коментарів:

Дописати коментар