середу, 29 січня 2020 р.

Навіки молоді - герої Крут


     29 січня – День пам’яті героїв Крут. Саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
    Поїзди, проходячи  повз цю маленьку станцію, уповільнюють хід,  а в день, коли сталася трагедія, тривожно сигналять… Немов будять приспану й присипану порохом  забуття  нашу пам’ять про тих, хто віддав своє життя  в тих полях, захищаючи незалежність молодої  Української держави. Передчасно зів’ялий цвіт, юні романтики…
  Вшанувати пам’ять юних героїв зібралися учні 8-а класу Нижньосірогозького  Нижньосірогозького опорного закладу ПЗСО на годину пам’яті «Навіки молоді – герої Крут». Бібліотекарі центральної районної та шкільної бібліотеки розповіли про подвиг українських спартанців, продемонстрували відео про ті події та прочитали вірші, присвячені героїзму юних українців. Слава про них не умре і не загине, житиме в пам’яті навічно.



  У Верхньосірогозькій сільській бібліотеці спільно з працівниками сільської Ради і комунгоспу переглянуто документальний фільм "Крути - молода кров", також  оформлена виставка фотодокументів «Вони  загинули за те, щоб Україна була незалежною».





Немає коментарів:

Дописати коментар