середу, 28 серпня 2019 р.

Вклоняємось доземно українському солдату


                        Герої не вмирають – вони вдивляються у нас із фото і відео 
 знову і знову йдуть у свій останній бій.

Президент України Володимир Зеленський з метою гідного вшанування  пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості підписав Указ №621/20149 , яким в Україні встановлено День пам’яті захисників України , які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Його відзначати  щорічно 29 серпня.
З нагоди цієї дати в районній історико - краєзнавчій музейній кімнаті оформлена книжкова виставка «Вклоняємось доземно українському солдату».
На виставці експонується художня і документальна література про людей які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарів які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтерів на плечах яких тримається наша армія, про героїв- земляків :Анатолія Шиліка,  Олександра Стрелюка, Віталія Дранчінкова , Валерія Вахненка , які поклали своє життя за Україну.



На виставці представлені документи з фонду Нижньосірогозької центральної районної бібліотеки .




Немає коментарів:

Дописати коментар