пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

Подвиг батьків – в спадщину нащадкам

     28 жовтня   ми  святкуємо   73 річницю визволення України  та  74  річницю визволення  Нижніх  Сірогоз   від фашистських загарбників.  Війна, яка спіткала український народ, залишила за собою розруху, безліч людських жертв, проте український народ вистояв і переміг, здолав труднощі, здобув і виборов право на своє існування.
  До цієї знаменної дати в центральній бібліотеці  оформлено книжково-ілюстративну  виставку  «Роки  війни – століття  пам’яті». Представлена на ній література розповідає про воєнні дії на території України  в роки  війни та інформацію про людські і матеріальні втрати, які понесла Україна під час Другої світової війни.



        Для  учнів  10-го  класу  (кл. кер. Пендак Л.С.) проведено  історичну  годину  «Подвиг  батьків – в спадщину  нащадкам».  Місцевий  поет-краєзнавець  Юрій  Безух  розповів  про ті далекі події 1944, про  мільйони  українців  та  наших  земляків , які стояли  до останнього на передовій ,  за лінією фронту   та  в тилу  ворога,  для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися живими, про те, що сьогодення ставить перед нами багато завдань,  і головне з них - захистити рідну Україну, її цілісність та суверенітет.




       Присутні вшанували  пам’ять   загиблих хвилиною  мовчання  та  поклали  квіти  до меморіалу  «Скорботна  мати».










Немає коментарів:

Дописати коментар