четвер, 3 вересня 2015 р.

Омита кров’ю перемога.


  Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт,  трагедія цілого світу. Війна для України почалася 1 вересня 1939 року із нападу нацистської Німеччини на Польщу. Цього дня німецька військова авіація бомбардувала Львів та інші міста. Із  Україною пов’язане і завершення війни. 2 вересня 1945 року генерал Кузьма Дерев’янко від імені СРСР приймав беззастережну капітуляцію японців.



  Про події Другої світової війни, про окупацію і незчисленні жертви  розповіли бібліотекар центральної районної бібліотеки Пузирнікова Т. та бібліотекар Нижньосірогозької ЗОШ Куца Т.  під час історичної довідки, яка відбулася 2 вересня в центральній районній бібліотеці для учнів 10-а класу.


   Діти уважно прослухали розповідь, переглянули відео і розповідали про те, як в їхніх родинах шанують пам’ять рідних, хто воював, хто загинув на полях битв, ознайомилися з матеріалами виставки «70 років вдячної пам’яті». Також з тривогою вони ділилися думками про події в зоні АТО, хвилювалися за тих, хто з нашого селища зараз знаходиться в Луганській чи Донецькій області. І завершили цей захід хвилиною мовчання за тими, хто загинув в зоні АТО, зокрема, за нашим земляком Анатолієм  Шиліком.




Немає коментарів:

Дописати коментар