пʼятницю, 26 червня 2015 р.

Конституція-компас для суспільства



   Конституція України — це Основний Закон України, який закріплює права, свободи і обов'язки громадян України, її суспільно-політичний і державний устрій. Вона має особливий правовий статус — вищу юридичну силу, особливий порядок прийняття, підвищену стабільність та високий рівень захисту з боку держави. 


  28 червня - знаменна дата в українському календарі, яка увійшла в історію нашої держави як день прийняття Основного Закону - Конституції України.
  Саме тому, напередодні свята 18 червня , в районній  бібліотеці  для дітей, з читачами бібліотеки, учнями пришкільного табору завідуюча бібліотекою провела цікаву та пізнавальну інформ-мандрівку  під назвою «Конституція-компас для суспільства».    Ознайомила  дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкували шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. Розповіла дітям про те, як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.



    Цей день ми повинні сприймати як свято, день затвердження наших прав і свобод. День ствердження того, що “людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю”.
   Сподіваємось, що майбутнє покоління України, буде любити та поважати це свято.


У бібліотеці діє книжково-ілюстративна викладка літератури « Закони життя нашої держави», яка включає в себе Конституцію України, розповіді про Основний Закон, Конвенцію про права дитини..

Немає коментарів:

Дописати коментар