вівторок, 10 лютого 2015 р.

Війна в Афганістані – трагедія і звитяга.

    
  Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втратиВ серцях багатьох родин слово „Афганістан” відгукується невгамовним душевним болем та невтішним людським горем. Це не лише незагоєна рана, біль її учасників, це – застереження на майбутнє. Убитим і живим не було і нема за що виправдовуватися. Їх нема в чому звинувачувати. Але їх варто пам’ятати. Потрібно пам’ятати цю війну, цю трагедію... Живі завжди в боргу перед мертвими. І наші діти та онуки мають знати своє історичне минуле, найбільше правди, нехай гіркої, але правди...

    15 лютого в центральній  районній  бібліотеці зібралися  учні  старших  класів Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ст., на урок патріотизму «Крізь пекло афганської землі», щоб вшанувати всіх тих, хто поліг в Афганістані, хто воював на цій суворій землі. 15 тисяч воїнів-інтернаціоналістів віддали свої життя, свято вірячи в те,що виконують інтернаціональний обов'язок.Бібліотекарі  Пузирнікова Т. та Куца Т. розповіли про подвиг Юрія Бугаєнка, який загинув, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.


   На захід  були запрошені воїни-афганці  Остапенко Г.В., Піщемуха С.І.,  Плетньов С.А. на чолі з Юрієм Кривцовим - головою районної організації української спілки ветеранів Афганістану, який згадав про події афганської війни. Теплі й щирі слова на адресу воїнам, їх родинам пролунали з вуст присутніх. Демонструвалися відео кліпи, надані районною організацією української спілки ветеранів Афганістану. Ми вшановуємо  пам'ять воїнів-афганців,   пам'ятаємо загиблих і висловлюємо  слова подяки тим, хто сьогодні в  строю.  Наша шана й повага повинна виражатися і в турботі про родини загиблих, у турботі про нині живих учасників афганських подій, яким — вічна слава й подяка!

Немає коментарів:

Дописати коментар