пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

“Основні права людини відповідно до чинного законодавства”.


   
  6 листопада 2014 року на базі КЗ “Нижньосірогозька центральна районна бібліотека” відбувся семінар, за участю представників відділу культури та туризму Нижньосірогозької районної державної адміністрації та Нижньосірогозької центральної районної бібліотеки та користувачів бібліотеки, на тему: “Основні права людини відповідно до чинного законодавства”. 
Під час семінару обговорено розділ II Конституції України, який закріплює права, свободи та обов'язки людини і громадянина в Україні. Наголошено, що права людини і громадянина можна умовно поділити на декілька розділів (за сферами суспільного життя):

1. Особисті права громадян України - "це права, що передбачені для задоволення особистих потреб, інтересів людини".
2. Політичні права - "передбачені для забезпечення можливості участі в здійсненні народовладдя, участі в управлінні державними суспільними справами".
3. Економічні права - "використання їх дає можливість особистості реалізувати себе, отримати економічну незалежність через створення матеріальних і духовних благ та їх розподіл, задовольнити побутові чи інші потреби".
4.Соціальні та культурні права - "надають можливість брати участь в розподілі матеріальних та суспільних благ, гарантують безпеку для життя і здоров'я, вільний шлях до духовних цінностей, передбачують можливість задоволення культурних потреб та їх розвитку.
   Олена Садловська - головний спеціаліст Нижньосірогозького районного управління юстиції Херсонської області наголосила, що усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.
  У ході семінару розповсюджено інформаційно-правову газету “Юридичний вісник Херсонщини”.



   
   
   


Немає коментарів:

Дописати коментар