пʼятницю, 20 червня 2014 р.

До дня скорботи


  Давно відгриміли бої, та Друга світова й сьогодні ятрить душі своїми важкими спогадами про мільйонні жертви. Так, 22 червня 1941 ввійшло трагічною сторінкою в історію рідної землі. Так, саме тоді розпочалася Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п’ятого нашого співвітчизника.
   
Фронт двічі прокотився Україною. Вже виросли нові покоління, які цього не пам’ятають, але які знають правду і вміють ушановувати подвиг полеглих. Бо ті полеглі – з їхніх родоводів, із тієї історії, яку вже записано не в душах, а в генах.
   До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, в читальному залі центральної районної бібліотеки була представлена  хроніко – документальна експозиція «Той біль із часом не минає».
В основі експозиції — документи, періодика та фотографії, які розповідають про окремі миттєвості війни, героїчну історичну спадщину країни, немеркнучу пам’ять про героїв-визволителів. Саме внуки й правнуки звитяжців повторюють одностайно: низький уклін усім захисникам України в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар