середу, 7 травня 2014 р.

Була війна - була велика Перемога

           
  
  69 стрімких літ пройшло-пролетіло від незабутніх днів визволення української землі з-під кривавої влади фашистських окупантів. Сотні тисяч  синів і дочок різних народів загинули в боях за звільнення України . Нащадки свято бережуть пам’ять про героїчні подвиги наших дідів і прадідів. Їхніми іменами названі  населенні пункти, площі сіл і міст. Про їх мужність та відвагу  розповідають експозиції в музеях , зняті художні кінострічки, намальовані картини, написані вірші та пісні.

        Своє слово про війну  та повоєнні роки сказали і  письменники Сірогощини Безух Ю.В., Дєєв М.Я. ,Кутіщев В.М.  Їхньому перу належать прозові і поетичні твори, що в різні роки друкувалися  в періодичній пресі та  колективних збірках, а також розділами в окремих виданнях авторів.
      
    Напередодні свята Перемоги  до  філії КЗ «Районна бібліотека для дітей»  завітали учні  6-Б класу, найактивніші   гуртківці   Нижньосірогозького  Будинку творчості, разом з  класним керівником  Пендак Л., директором Будинку творчості дітей та юнацтва Тюшко М., керівником гуртка   Куліш А., на зустріч  з  письменником–краєзнавцем  Безухом Юрієм Валентиновичем, автором 12  книг, серед яких  «Квітка степова» та «Вовча гребля», в яких  розповідається  та  публікується багато віршів про події Великої Вітчизняної війни у нашому краї.  Під час зустрічі велася мова  про  життя на Сірогозщині під час  окупаціі, про пошукову роботу,  яка проводилась  краєзнавцем разом з  ветеранами району, прочитав свої вірші про війну та розповів історії їх написання.

   

    Діти теж підготувались до зустрічі з  письменником- земляком.     Моргунець Аліна, Александрюк Ганна, Тюшко Вікторія, Болотов Євген та Черняк Вікторія прочитали вірші воєнних років. 
      Діти переглянули викладку  книг   Безуха Ю.В.  та книжкову виставку  «За мирне небо за жовте колосся» . 
         
       Пам’ять…Вона нетлінна і вічна. Тож всі учасники зустрічі вирішили  втілювати в життя давно нам знайомий лозунг «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», якнайбільше приділяти уваги ветеранам, вдовам, дітям війни, всім  хто пережив страхіття Другої світової війни.                                

Немає коментарів:

Дописати коментар