вівторок, 21 січня 2014 р.


«Бронзовий родовід генія»
(До 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка).

На відміну від небесних світил, які даленіючи, дають нам все менше світла і маліють самі, світила духу людського віддаляючись роками, виростають і посилають все більше і більше променів. Саме такою є наша духовна зоря— Тарас Шевченко. Він був і залишається зі своїм народом, з Україною, він навічно оселився в серці кожного з нас.
   У нас, українців, шаноба до найбільшого свого Поета — виняткова особлива.

   Вшанування Шевченка є масовим. Його пам’ятають поважають, ним захоплюються, до нього прислуховуються. Він і сьогодні сучасний Його твори пройняті демократичними ідеями набули популярності серед широких народних мас. Його заклик до братерства й любові, до правди й справедливості., а над усе — до волі, має всесвітнє значення.
Підтвердженням цьому є той факт, що книги Т.Шевченка видавались за кордоном понад 300 разів і перекладалися на 147 мов світу. Складаючи данину пам'яті і шани в Україні та за кордоном митці різних народів закарбували в камені і бронзі образ великого Кобзаря.  


17 січня  у центральній районній бібліотеці   була проведена електронна експрес-інформація   «Бронзовий родовід  генія : пам'ятники Тарасу Григоровичу Шевченку в Україні та за кордоном».  Експрес-інформацію  з цікавістю     переглянули     користувачі  бібліотеки, які   дізналися, що  Шевченка – великого українця знають  в Парагваї,  де на п'єдесталі пам'ятника викарбувано українською мовою  « Найбільший поет та національний пророк України»,  в Македонії , Греції, в США, в Італії та в багатьох країнах світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар