пʼятницю, 13 грудня 2013 р.

«ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє»



У 2012 році в Херсонській області стартував обласний проект «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє», ініціатором якого є обласний центр зайнятості, а партнерами в реалізації є Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації та обласна бібліотека для дітей. Його основна мета – популяризація професій, які користуються попитом на регіональному ринку праці, перш за все – робітничих, та набуття школярами навичок орієнтації у конкурентному середовищі.
З листопада 2013 року команда профістартівців Нижньосірогозького району впевнено крокує  ІІ етапом проекту. Минулого місяця відбулася зустріч координаторів проекту Нижньосірогозького району, складено координаційний план спільних дій щодо реалізації ІІ етапу ПрофіСтарту.

Діти-учасники проекту зустрілись в РЦЗ, обмінялися знаннями, набутими на практичних заняттях та тренінгах під час презентації ІІ етапу «ПрофіСтарту» у  Херсоні, вибрали професії для індивідуального дослідження та презентації.
  

Оформили шкільні стіннівки, присвячені ІІ етапу проекту.
Також члени команди зустрілися в районній бібліотеці для дітей, де за допомогою бібліотекаря Кузнєцової В. В. детально вивчили теми: «Профіфайл» та його наповнення», ведення «Щоденника дослідника».

Зареєструвалися як відкрита група Нижньосірогозького району в інтернет-мережі ВКонтакті, наповнивши сторінку цікавими фотографіями, фільмами, аудіозаписами про професії.

Розмістили матеріали про роботу команди на блозі Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів та разом із заступником директора з навчально-виховної роботи Кишкань Ю. В. склали програми вивчення професії.

Отже, початок положено. Юні профістартівці налаштовані на наполегливу, послідовну працю. Крок вперед – це успіх завтра!

Немає коментарів:

Дописати коментар