понеділок, 25 листопада 2013 р.

Вшанували пам'ять жертв голодомору


Голодомор в Україні 1932-1933-х років став однією з найбільших трагедій нашого народу і одним із найстрашніших злочинів в історії людства. Остаточного числа його жертв не визначено, але рахунок життів іде на мільйони.
Залишилася тільки пам'ять – нескінченна книга, у якій записано все: і життя людини, і життя країни. Чимало сторінок в історію вписано кривавими і чорними рядками.
З метою вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-1933-х років, поглиблення знань користувачів про цей період історії в КЗ «Центральна районна бібліотека» проведено ряд заходів: віртуальні огляди літератури, перегляди книжкових виставок «Трагічні сторінки історії», «Пам’ятаймо 1932-1933-ті роки». У філії «Нижньосірогозька бібліотека для дітей» проведено годину пам’яті разом з учнями 7-Б класу Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів та їх класним керівником Леміх Т. І., під час якої звучали розповіді про ті страшні роки, зачитувалися спогади очевидців, наводилися переконливі докази про жорстокість голодомору із книги про колективізацію та голодомор на Сірогозщині «Великий перелом».
Учасникам заходу було рекомендовано для читання книги, що є в дитячій та районній бібліотеках, проведено огляд літератури, представленої на діючих виставках .
На завершення години було запалено Свічку Пам’яті та вшановано жертв голодомору хвилиною мовчання.







Немає коментарів:

Дописати коментар