пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

«Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла»

   Яка прекрасна українська мова. Виплекана колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Як говорить мій великий народ:  «Хто мови своєї цурається, хай сам себе стидається».  «Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя».

   Указом президента  від 6 листопада 1997 року установлено в Україні День писемності та мови на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства. Відзначати цей день  щорічно 9 листопада в день вшанування  пам'яті Преподобного Нестора Літописця.


 

  Бібліотечні працівники центральної районної бібліотеки разом з учнями 8-А класу Нижньосірогозького ЗПЗСО  провели лінгвістичний турнір «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла».






Дві команди учасників з запалом і гумором змагалися в цікавих конкурсах: міняли в слові букви, щоб вийшло інше слово, продовжували приказки та прислів'я, складали речення з вигуком «ОЙ», поспішали в читанні скоромовок, розгадували загадки та показували за допомогою жестів зміст фразеологізмів.







   До цього свята в бібліотеці була оформлена виставка «Там, де живе рідна мова, живе український народ».

   В кінці заходу бібліотекарі побажали користувачам успіхів у навчанні, любити і вивчати й надалі українську мову.



Немає коментарів:

Дописати коментар