четвер, 10 жовтня 2019 р.

Зустрічаймо нові книги!

     Напередодні Дня захисника Вітчизни та Дня козацтва нарешті у нас з’явилася змога  познайомитися з новими книгами нашого  краєзнавця, поета, філософа і взагалі хорошої людини Ю.В.Безуха. На зустріч з ним бібліотекарі запросили жителів нашого селища. Одна з книг «Три війни» присвячена воєнним подіям на території нашого району і взагалі по всій Україні.
    На презентацію були запрошені мами Шиліка А.В. та Вахненка В.А., сини яких героїчно загинули при виконанні військового обов’язку в АТО.


     Бібліотекарі оформили виставку «Захисники Вітчизни – вартові миру», а мама Шиліка А.В. люб’язно надала книжки «51/14. Історія нескорених» та «Волинський небесний батальйон», в яких є розповіді про Анатолія Шиліка. 




     Побачила світ чудова книжка «Скіфськими шляхами Геродота»  і світ побачив її. В ній – загадки назв у нашій місцевості, шляхи скіфські та сучасні, якими автор впевнено і з великою любов’ю проведе охочих його послухати. З великим задоволенням і цікавістю читач підійде до Будаєвського колодязя, підніметься  схилом древніх курганів, вмиє руки у балці Великі Сірогози. Як сказав відомий археолог Борис Мозолевский «Це наша з вами спільна Батьківщина, бо як ви з неї вирвете мене?» 

   Всім присутнім було і цікаво і допитливо слухати розповідь Юрія Валентиновича. Всі ділилися спогадами про життя в Сірогозах, про ветеранів, які воювали в Другій світовій війні.



     До пам’ятників Скорботної матері,  воїнам-інтернаціоналістам, захисникам України були покладені квіти. 





   Бібліотекарі звернулися до присутніх з проханням понести почуте далі, розповідати своїм рідним, знайомим, друзям, з побажанням всіляких гараздів.

    А автору щиро подякували за його натхненну працю і від щирого серця побажали  творчої наснаги, нових звершень і цікавих знахідок, удачу у цьому нескінченному пошуку, розуміння і прагнення допомогти вам від спонсорів.



Немає коментарів:

Дописати коментар