пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Автор пісенного символу України


  27 січня 2019 року виповнюється 180 років від дня народження Павла Платоновича Чубинського – відомого вченого-етнографа, поета і журналіста, юриста, активного діяча українського національного руху на Правобережній Україні, автора тексту українського національного гімну «Ще не вмерла Україна».
     Восени 1862 р. Павло Чубинський пише вірш «Ще не вмерла Україна», що став національним гімном українського народу. Вперше вірш опублікували у часописі «Мета», у грудні 1863 р


     В центральній  бібліотеці оформлено виставку - біографію до  180-ї  річниці    від дня  народження  П.Чубинського. На  ній  представлені матеріали з біографії поета,  текст «Гімна  України» , «Конституція України» та ін.. матеріали.  З ними бібліотекар ознайомила  біля книжкової виставки користувачів бібліотеки  «Автор пісенного символу  України».


     Коли людина чує гімн своєї держави, серце її сповнюється гордістю, трепетом, відчуттям урочистості моменту. Не випадково слова Державного Гімну вчать не занепадати духом, торкаються найпотаємніших куточків душі, наснажують на прекрасні вчинки.



Немає коментарів:

Дописати коментар