середу, 21 лютого 2018 р.

Мово наша - дзвонкова кринице


   За рішенням ЮНЕСКО   21 лютого всі народи землі відзначають Міжнародний день рідної мови.


      В Україні цей день відзначається з 2002 року. Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння її вільному розвитку.




        Цікавий неординарний захід провели до Міжнародного дня рідної мови працівники центральної районної   та шкільної  бібліотек  -  брейн – ринг «Мово наша  - дзвонкова  кринице».    Ведуча заходу розповіла про походження свята — Міжнародного дня рідної мови. Потім почалась гра. Вона була поділена на  конкурси: «Продовжіть фразеологізм», «Бліц – турнір», «Поєдинок  капітанів», «Виправ  помилку», «Показуха», мовні загадки-жарти та ін..   Діти активно проявили себе в командній конкурсно-ігровій програмі. За кожну правильну відповідь команди  отримували бали. Хто більше набрав бали той  і став переможцем.




    Інтелектуально-розважальна гра  мала велике виховне значення. Адже в швидкому ритмі сьогоднішніх днів ми часто не помічаємо, яка красива та багата наша українська мова, який неповторний наш рідний край.





Немає коментарів:

Дописати коментар