понеділок, 22 січня 2018 р.

Соборна Україна – запорука єдності держави

   

 22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.   Саме 22 січня 1919 року  було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки    й  Української   Народної  Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.


 Саме до цієї знаменної події   працівники  центральної та  шкільної  бібліотеки провели  в  мультимедійному  класі Нижньосірогозької  ЗОШ І-ІІІ ст.  годину  державності  «Соборна Україна – запорука єдності держави» для учнів  9-го  класу(вчитель  історії  Дєжкіна О.В.).


  Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.  Учні  взяли участь у  грі – вікторині «Любіть  Україну», продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави, переглянули  відео «День  Соборності».



      Бібліотекарі запропонували  дітям  ознайомитися  з  оформленою книжковою виставкою «Соборність  України під  прапором  волі», що висвітлює шляхи становлення державності та знайомить з ідейними провідниками української соборності.

Немає коментарів:

Дописати коментар