понеділок, 30 січня 2017 р.

Вони загинули за Україну

  29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва  стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. 


    У бібліотеці  відбувся захід, приурочений цій даті – година  скорботи  "Крути: і  сум, і  біль, і  вічна  слава". На заході були присутні учні  Нижньосірогозької  ЗОШ І-ІІІ ст.  Бібліотекар доступно та цікаво розповіла присутнім про бій під Крутами,  наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації,   жертовності та героїзму Крут та   запросила до   перегляду відео презентації "Бій  під  Крутами". Урочисто звучали в бібліотечній залі  відомі поетичні рядки українського поета Павла Тичини "Пам'яті тридцяти". 



     Бібліотекар ознайомила присутніх з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми. Також вони переглянули книжкову  виставку   "Вони  загинули  за  Україну".

   Наприкінці заходу бібліотекарі разом з користувачами бібліотеки вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.


Немає коментарів:

Дописати коментар