четвер, 13 жовтня 2016 р.

14 жовтня – День захисника України

  День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом.


     З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників у читальному залі Нижньосірогозької районної бібліотеки організовано зустріч учнів 9-А та 10 класів з вельмишановними гостями: бійцями – учасниками  АТО Проскурняком Миколою Олексадровичем,  


  Стебівкою Миколою Михайловичем та головним спеціалістом Нижньосірогозького бюро правової допомоги Садловською Оленою Сергіївною.
На початку заходу працівники розповіли присутнім про події, які наразі переживає Україна. Далі хвилиною мовчання присутні вшанували наших земляків, а також всіх солдатів, які загинули в антитерористичній операції, захищаючи нас, які назавжди в нашій пам’яті залишаться героями.


     Продовжуючи захід, Стебівка М.М.  у доступній формі розповів користувачам бібліотеки про життя на війні (боєць пішов в АТО добровольцем і перебував в Донецькому аеропорту). Проскурняк М.О., який зараз є головою спілки учасників АТО  Нижньосірогозького району, розповів  про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило дітей. Під час заходу учні задавали багато питань, а він щиро і відверто розповідав про різні історії з життя на передовій, які пережив разом з побратимами.


  До уваги присутніх  було представлено сценку «Як на Січі в козаки приймали», та звучали   козацькі  пісні. Також  на протязі заходу демонструвалася презентація «14 жовтня – день захисника України».


  На зустрічі учні декламували вірші, відповідали на запитання вікторини «Козацькому роду – нема переводу», обговорювали традиції запорізького козацтва, які лягли в основу єднання нації, служать провідною зорею у відчайдушній борні за рідну землю, за Україну.  Такі зустрічі залишають у юних душах віру у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.


Особливою родзинкою події були виставки «Ми нащадки козацького роду» та «Українській нації призначено вижити».




Наприкінці заходу Садловська О.С. розповіла про правову та психологічну допомогу демобілізованим учасникам АТО.



Немає коментарів:

Дописати коментар