понеділок, 29 серпня 2016 р.

Інтернет – проект «Навколо портрета Каменяра»

     

У 2016 році Україна і світова спільнота відзначає 160 – річчя з дня народження Івана Франка.
    Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.Лавреньова у зв’язку із  Указом Президента України (№687/2015 від 8 грудня 2015 року) «Про вшанування пам'яті Івана Франка» та з метою популяризації  української літератури і просування читання в молодіжне середовище, започаткувала обласний інтернет-проект «Навколо портрета Каменяра».
      Працівники   КЗ «Нижньосірогозька центральна районна  бібліотека» з нагоди відзначення 160-ї річниці з дня народження Івана Яковича Франка     провели   цикл заходів.
     В  бібліотечних  закладах  району оформлено книжково – ілюстративні  виставки  та  тематичні  викладки  літератури: «Безмежні  світи Івана  Франка»(ЦРБ),    «Апостол духу, каменяр І. Франко»  (Новоолександрівська) ,  « Дітям  про Франка» (Нижньоторгаївська),  «Вінок шани Каменяреві"(ДБ).

      Поезія Франка хвилювала і буде вічно хвилювати людські серця. Його поетичне слово володіє особливою чудодійною силою.   Все життя його було сповнене творчого горіння. З нервів, сліз, розпачу, відчаю і болю Франка створені справжні перлини його лірики, що ввійшли в золотий фонд світової поезії.   В центральній  бібліотеці проведено  літературно – музичний  вечір «Я  син  народу,  що  вгору  йде».     Франкове слово наповнило приміщення особливою аурою. Воно звучало в поезії та у прозі, мелодійно дзвеніло у пісні.





  Для  користувачів бібліотеки проведено веб-екскурсію «Шляхами Івана Франка у Львові» з використанням  програми Google Планета Земля



      Іван Франко дуже любив дітей. У нього самого було троє синів і одна донька. Він говорив:   “Життя мені мало посміхалось, а діти були тим весняним сонячним промінням, яке зігрівало моє серце”.   В дитячій  бібліотеці   працює  театралізований  гурток  та  ляльковий  театр. Волонтери  дитячої  бібліотеки з  задоволенням інсценували казки  великого поета, зокрема казку  «Лисичка -  кума» , «Лисичка та Журавель», «Лисичка і Рак», «Три  міхи  хитрощів» та ін..








Немає коментарів:

Дописати коментар