пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання.


  Разом із пробудженням природи весна несе нам багато прекрасних свят. Одне з них є улюбленним для дітвори, для усіх, хто пов'язав своє життя з книгою, з бібліотекою - Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
  Всеукраїнський Тиждень дитячого читання з успіхом пройшов в дитячій бібліотеці і в цьому році. В центрі уваги Тижня як завжди – книга та її читач – дитина. Це весняне свято завжди дарує радість спілкування, натхнення, пізнання нового і цікавого.

  Справжнісінький книжковий бум зчинився у нашій дитячій бібліотеці, коли на свято-відкриття Тижня дитячого читання, 21 березня, завітали до нас у гості наші найменші, але тому і найважливіші для нас читачі - малята дитячого садка.


  Працівники  люб’язно прийняли своїх майбутніх читачів – таких безпосередніх, допитливих, невгамовних, які із задоволенням поринули у світ книги, казковий світ мультиків, зустрілися з улюбленими героями, а ще відгадували загадки переглядали цікаві мультимедійні презентації. Маленьким чомучкам бібліотечні волонтери   підготували лялькову виставу «Колобок» та «Рукавичка».




   22 березня учні 6-7 класів взяли участь в 2 етапі  конкурсу «Найкращий читач -2016» де виборювали призові місця до 3 – обласного туру.  I-місце дісталося Сабодаш Юлії  учениці 7-А класу    Нижньосірогозької  ЗОШ (міні-вистава на книгу О.Бусенко «Паперовий янгол»;)
ІІ-місце Нівіна Анастасія  Нижньоторгаївська ЗОШ (7- кл.) (презентація);
ІІІ-місце Верін  Олександр  Новоолександрівської ЗОШ  (7 кл.) (презентація).
 Переможців нагороджено дипломами та подяками. 



  23 березня справжній феєрверк дитячих усмішок і веселого настрою заполонив шкільний актовий зал.  Учні  2-А класу з шкільним бібліотекарем запросили переглянути виставу «Небезпечна подорож до урочища Заплаканого підручника».



До уваги глядачів учняма 3-А класу була представлена вистава за творчістю І.Франка  «Лисиця і журавель», «Лисиця та їжа. 





Також в цьому жанрі виступили учні 6-А класу ,вистава мала назву «Казкова країна мудрої книги». 



  Щоб навчити  учнів  бережливо  ставитися до книги, необхідно виробити в них  певні практичні  вміння. Тож, насамперед, діти прослухали  бесіду  «Книга- твій друг» ,яка  була  спрямована  на  виховання  дбайливого  ставлення   до книги. Їх  ознайомили  з  різновидами  книжок, правилами  самостійного  читання та  підбором  книг  за  інтересами. Всі діти знають, що з книгами треба поводитись обережно і лагідно. Грунтуючись на цьому, було проведено тиждень ремонту книжок, який мав назву «Книжкова лікарня».





  На протязі Всеукраїнського тижня дитячої книги працівники  дитячої  районної та  шкільної   бібліотеки  намагались  привити підростаючому поколінню - любов до читання, яке стало б духовною потребою у них на все життя.








Немає коментарів:

Дописати коментар