понеділок, 25 квітня 2016 р.

«Великодні дзвони»

  Великдень - велике християнське свято. Витоки цього свята сягають глибини не віків, а тисячоліть. І хоч походження свята стерлося в людській пам’яті, його календарно-обрядові особливості,  дозволяють осягнути витоки виникнення та етапи розвитку в часі. 


  В центральній районній бібліотеці, для клубу пенсіонерів «Оптиміст»,  було проведено інформаційну годину «Великодні дзвони» . За сценарієм свята, мова йшла про певні звичаї,  пов’язані з світлим Воскресінням, які передаються з покоління в покоління і яких людство дотримується століттями. Цікавою була розповідь про світле свято Великодня, чому Пасха по-різному святкується щороку? Чому ми освячуємо паски, писанки і запалюємо свічки на Великдень? Ці традиції давно увійшли в наш побут, а от коли і чому саме так повелося, присутні дізналися від ірія Андрія. 


  Присутні із задоволенням слухали розповіді  бібліотекаря про значення великодньої писанки, святкові розваги а також ділилися рецептами приготування паски. Відвідувачі не оминули і виставку  «О писанко, ти символ України, любові й миру вірна берегиня» на якій було представлено вишиті рушники, різноманітні писанки, вишиті бісером ікони, та вироби з підручних матеріалів представлені народними умільцями нашого краю. Захід закінчився  молитвою за мир на Україні.




Немає коментарів:

Дописати коментар