вівторок, 19 квітня 2016 р.

Бережіть, всі люди і народи красу матері–природи

            






  День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.

    Всесвітній День Довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо. Дає можливість, уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямі збереження та відновлення довкілля, визначити роль кожного жителя у захисті  нашої планети, її екосистем і ресурсів.



    Напередодні свята 15 квітня в бібліотеці проведено літературно-екологічну мандрівку з учнями 8-А класу «Бережіть, всі люди і народи красу матері –природи».



    На свято завітали гості :
- перший заступник голови райдержадміністрації Полуекто О.М.;
 -начальник управління агропромислового розвитку Дука Ю.В.;
-місцевий поет Деев М.Я.;


    Про природу важливо не тільки говорити і співати, але і активно займатися її охороною.  Плідну роботу в цьому напрямку проводить агідбригада Нижньосірогозької  ЗОШ  «ЕКО зелена планета» учні 8 та 9  класів,  керівник Пантелей Г.Г.

   Проблеми , про які вели мову агідбригадівці, нагальні , а заклики - актуальні: «очищайте Землю і сквери від бруду , давайте посадимо  калиновий сквер Доброти і парк Слави – в ім'я всіх загиблих і нині живущих , в ім'я єдиної , мирної України.»


   Місцевий поет зачитав вірші про  природу  рідного  краю.


   З задоволенням  гості переглянули  презентацію «Обіймо землю своїми руками».



   До присутніх звернулася Оксана Миколаївна сказавши що, для кожного з нас слово "природа" пов'язане насамперед з пейзажами рідного краю, того куточка землі, де минули дитячі роки, де мамина колискова пісня зливалася з шумом дерев за вікном. На все життя ті краєвиди закарбовуються в пам'яті, серці, душі незабутніми спогадами. Приємно усвідомлювати що нашій молоді не байдуже , яким буде майбутнє нашого рідного краю та нашої країни.



   Читачі бібліотеки зробили висновки, що зберегти довкілля може кожен із нас своїми простими, правильними діями.


   У бібліотеці була організована книжково-ілюстративна викладка літератури «Відкрита долоня моєї землі ».

Немає коментарів:

Дописати коментар