понеділок, 25 квітня 2016 р.

Чорнобиль - біль та скорбота України

     Чорнобильська трагедія... Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають у наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... 30 років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.



    Скільки зламаних доль? Скільки сиріт, що втратили батьків, скільки ненароджених дітей, скільки нових хвороб? Чорнобиль... Це мільйони людей, які постраждали від радіації. Це виведена з господарського обігу частина території України – сільськогосподарські землі, лісові масиви та водоймища – мертва зона, «зона відчуження». 


      До цієї дати в районній бібліотеці  з учнями
9 та 10 класів  був проведений відео-репортаж «Чорнобиль - біль та скорбота України». З розповіді  бібліотекарів  діти дізналися про трагедію на Чорнобильській АЕС; про героїв-пожежників, які першими стали до бою з непокірним реактором; про причини та жахливі наслідки катастрофи. В рамках заходу учні мали змогу переглянути відео «Чорнобиль. Екологічна катастрофа».


     Перед учнями виступив учасник ліквідації аварії на  Чорнобильській АЕС Клюба Михайло Ярославович.



   Багато хто з ліквідаторів вже давно покинув це земне життя. Присутні в залі схилили голови в глибокій жалобі  і пом’янули усіх, хто відійшов у вічність внаслідок Чорнобильської біди хвилиною мовчання.


     У бібліотеці діяла розгорнута книжкова викладка «Чорнобиль не має минулого часу ».Шкільний бібліотекар познайомила присутніх з творчістю багатьох письменників та митців ,які стали своєрідними літописцями подій квітня 1986 року. Художнім словом вони розкрили болючу правду про Чорнобильську катастрофу та її жахливі наслідки.



По завершенню заходу учні поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам Чорнобиля.


Немає коментарів:

Дописати коментар