пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

«СНІД – не для мене»

    Ніхто і ніколи не застрахований ні від чого в нашому житті.  Хвороба з назвою СНІД прогресує щороку та забирає життя мільйонів людей. Для СНІДу не існує перешкод, він однаково вражає чоловіків, жінок і дітей. На планеті 40 мільйонів людей на сьогоднішній день інфіковані ВІЛ. Хвороба СНІД викликається ВІЛ – вірусом імунодефіциту у людини. Інфікованих людей називають ВІЛ-позитивні. Проте лише кінцева стадія хвороби називається СНІД - синдром набутого імунодефіциту людини.


Напередодні  Всесвітнього дня  боротьби зі СНІДом 28 листопада в центральній районній бібліотеці було проведено аукціон думок «СНІД – не для мене», на який були запрошені учні  9-б класу Нижньосірогозької ЗОШ І-Ш ступенів.
    Перед ними виступила  Жукова Інна Володимирівна – спеціаліст 1 категорії відділу соціальної роботи Нижньосірогозького районного центру  соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Вона висвітлила історію виникнення  ВІЛ/СНІДУ, шляхи передачі, методи профілактики та фактори ризику,  було продемонстровано слайди про  відомих людей, які померли від СНІДу, відеоролики по методах профілактики.
   Користувачі обмінялися думками щодо ситуації в світі, ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою, а також  проведено анкетування, в якому задавалися питання про їхнє відношення до цієї хвороби, про те, як уберегтися від зараження нею.

Немає коментарів:

Дописати коментар