пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Година толерантності « Толерантність врятує світ»



Всі люди відрізняються –
навколо нас завжди будуть ті,
хто в чомусь на нас не схожі.
З іншого боку – з точки зору інших людей,
ми відрізняємось від них.
 Толерантність - це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Толерантність в перекладі з англійської – можливість почути іншого, зрозуміти іншого.
     Як мало в цьому слові для серця українця. Сьогодні воно сприймається багатьма як заморська дивина. Але з часом воно отримає прописку і в нашій мові, і в нашій свідомості.
     Бібліотека – один з найбільш підготовлених майданчиків для виховання і пропаганди толерантності. Саме бібліотека може стати місцем зустрічі, інтеграції і співіснування представників різних культур, віросповідань і національностей. Виховуючи толерантність, ми забезпечуємо мирне і продуктивне майбутнє нашої країни і всього світу.
   Виховання культури толерантності в дітей необхідне для того, щоб, подорослішавши, прийшовши в доросле життя, вони були озброєні розумінням цінностей не насильства, терпимості, вмінням поважати права і свободи іншої людини.

  “Бібліотека – територія толерантності” – таке гасло можна часто почути в останні роки, хоча нічого нового в цьому немає. Бібліотека, велика чи маленька – це відкрита система, куди може прийти будь-хто – провести час, зустрітися з друзями, обмінятися думками. Тут тепло і затишно, є газети, журнали і книги.

     У  центральній  бібліотеці  проведено  годину  толерантності   «Толерантність врятує світ» для  учнів   Нижньосірогозької  ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учасники  заходу приймали участь у  грі  «Аплодисменти», переглянули  мініатюру , та склали  портрет  толерантної  особи. На  закінчення заходу  провели  акцію  толерантності  «Візьмемося  за  руки».



Немає коментарів:

Дописати коментар