вівторок, 9 грудня 2014 р.

Проведено урочисте відкриття Всеукраїнського Тижня права

  8 грудня 2014 року на базі КЗ “Нижньосірогозька центральна районна бібліотека”  спільно  Нижньосірогозьким  управлінням  юстиції   та  шкільною  бібліотекою для учнів 9 класу Нижньосірогозької ЗОШ І - ІІІ ступенів проведено ряд правоосвітніх заходів присвячених Всеукраїнському тижню права.
     Раніше люди й гадки не мали про права дітей. До думок дитини не прислухались, бо вважали їх незрілими та нераціональними. Дорослі мали повну владу над дітьми, а дітям нічого не залишалось, як сприймати все це як належне, бо необізнаність населення про права та обов'язки дітей, необізнаність самих дітей завжди залишалась і залишається актуальною проблемою.
      До уваги  користувачів  у відділі обслуговування організовано  книжкову  виставку «Є право – значить  є  закон», на  якій   представлена  науково – популярна  література : Європейська Конвенція  з прав  людини, Конституція  України,  Закони  України про працю,сім’ю та ін.
  Тамара Пузирнікова - бібліотекар КЗ “Нижньосірогозька центральна районна бібліотека” ознайомила присутніх із історичним розвитком прав дитини та провела коротку правову казкову вікторину (запитання — відповіді).

          Продовжуючи захід, Олена Садловська - головний спеціаліст Нижньосірогозького районного управління юстиції Херсонської області звернула увагу присутніх на міжнародні правові документи, що визначають права дорослих і дітей Першим міжнародним документом, в якому ставилася проблема прав дитини, була Женевська декларація 1923р., яка спрямована на створення умов, що забезпечують нормальний фізичний і психічний розвиток дитини,право дитини на допомогу, належне виховання, захист. Наступною було прийнято Конвенцію ООН з прав дитини та Загальну декларацію прав людини.


     Для учнів було здійснено показ добірки дітячих фільмів про права та про проблеми,які їх турбують.
     І на завершення Тетяна Куца - бібліотекар Нижньосірогозької загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів запропонувала учням розглянути приклади правових ситуацій.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар