пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Великодня казка

  Великдень – одне з найбільших весняних свят у християнській релігії.  Цей день вважається днем Воскресіння Ісуса Христа тому й  має назву Великий день.


        9 квітня, на передодні Великодня в дитячій бібліотеці  відбулася народознавча година «Великдень всіх нас на гостину просить». Гостями бібліотеки були учні 4-кл.(вчитель Дубенко Н.В.)та група продовженого дня   Нижньосірогозької  ЗОШ І – ІІІ ступенів (вихователь Хатунцова О.О.).


        

  Від  бібліотекаря шкільної бібліотеки Куцої .Т.І . діти дізналися про історію виникнення великодньої писанки та її роль у весняних обрядах.





  Діти пригадали легенди,загадки, вірші присвячені символам - оберегам Великодня ,   грали у Великодні ігри крашанками .  Ознайомилися із виставкою літератури «Наші писанки магічні,кольорові, символічні.»




         Цікавою і повчальною була  розповідь завідуючої  філією Польської О.М. що свято Божого Воскресіння, час подяки, прощення та віри в добро. Це свято об’єднує людей із різних куточків України, дарує надію на мир злагоду і благополуччя.


  На  закінчення  свята  діти  прикрасили  дерева  в сквері   біля  бібліотеки  саморобними  писанками та  кольоровими  стрічками .










Немає коментарів:

Дописати коментар