вівторок, 20 січня 2015 р.

Духовна єдність українського народу

  22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України, приурочений до Акту об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
     Соборність Українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну соборну державу.

     «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням,  так людина тримається на землі своїм минулим. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле.
       Цій знаковій події присвячена книжкова виставка «Cоборна мати - Україна, одна  для всіх , як оберіг», оформлена у центральній   бібліотеці.     До уваги читачів – матеріали з історії Державотворення України, її соціально-економічного розвитку, а також про співпрацю України з міжнародною спільнотою.
      Для  учнів  11-х  класів Нижньосірогозької  ЗОШ  спільно  з   шкільним бібліотекарем    Куцою Т.І.  проведено    історичну  годину  «Зацвів той пагін з вільності зерна»

           А заключна вікторина «Твої найперші символи» викликала інтерес у користувачів до вивчення державної та народної символіки.

     Потім  до  учнів  звернулася  головний  спеціаліст  Нижньосірогозького  відділення  юстиції в Херсонській  області Олена  Садловська, вона  сказала,що   починати  будувати  Україну  потрібно  з себе та  ознайомила присутніх з  пам’яткою молодого громадянина України.


     Цей захід поглибив знання користувачів про історію виникнення свята Соборності України, викликав патріотичні почуття та повагу до рідної країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар