середу, 26 квітня 2017 р.

Чорнобиль, Подвиг, пам’ять

                                                                Чорне  золото, є  чорний  хліб.
                                                                Є  чорний лебідь і  лебідка чорна.
                                                                Та  найчорнішим  серед  них  усіх
                                                                Є  все - таки Чорнобиль.

      Такими словами розпочалася  година – зустріч «Чорнобиль, подвиг, пам’ять» в  Нижньосірогозькій центральній  бібліотеці,  яка  перенесла підлітків у ті часи, коли їх батьки були майже такого самого віку, як вони сьогодні.
  26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу  та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у памяті українського народу.



      Присутні вшанували тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу голубу планету від страшного атомного лиха , згадали земляків -  учасників  ліквідації аварії , вшанували  їх  хвилиною  мовчання  та  запалили  свічку.





      Учасники заходу переглянули відео – презентацію «Ті, що ввійшли в полум’я»   -  про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації, віртуально зробили екскурсію в «Зону відчуження».       Бібліотекарі  ознайомили  з літературою на книжковій виставці « Поріс  чорнобилем Чорнобиль, бідою  нашою  поріс» та порекомендувала прочитати художні твори   Л.Костенко, Є.Гуцала, І.Драча та інших про страшні події 1986 року.
Завершилася  зустріч  прекрасним віршем  «Чорнобиль», який   написала  та зачитала присутнім  користувач бібліотеки,  учениця  7 –а класу Шутак  Ілона .




Немає коментарів:

Дописати коментар