четвер, 10 березня 2016 р.

« Піснею до серця, серцем до народу "

  У кожного народу є свої історичні постаті першої величини. До таких велетнів української національної культури належить і Т. Г. Шевченко. У березні  вся  країна  святкує  день  народження великого Кобзаря.
 Творіння великого генія українського народу Тараса Шевченка належать до скарбів світового значення. Тарас Шевченко – наша душа, наша мудрість. Його творчість – це заповіт для всіх у справі збереження рідної мови.


 Для  користувачів Нижньосірогозької  центральної районної  бібліотеки  представлено книжково - ілюстративну  виставку «Тарас  Шевченко – гордість українського  народу».   Відвідувачі можуть познайомитись з особистим життям Кобзаря, з його творчістю як поета, художника, філософа.



 Оригінальним  доповненням  до виставки  стали творчі  роботи  вихованців  школи  естетичного  виховання  та  учнів  5-7-х  класів  Нижньосірогозької  ЗОШ І-ІІІ ступенів. 
  Для учнів  11- Б класу (класний  керівник Л. В.Герасимова)  провели літературно-музичну  композицію « Піснею  до серця, серцем  до  народу»,  за віршами  поета , покладеними  на музику.


Бібліотекарі запропонували присутнім ознайомитись з життям та творчістю Тараса Шевченка, переглянути  відеозаписи  пісень на  слова  Кобзаря «Садок  вишневий  коло  хати»,  «Реве  та  стогне  Дніпр широкий», «Думи, мої, думи» , «Заповіт».

  Під час літературної вікторини «Стежки творчості генія» діти відкрили для себе багато фактів з життя Т. Г. Шевченка, ділилися своїм сприйняттям Кобзаревих поезій, демонстрували виразне читання віршів поета.



Для багатьох поколінь поет – явище велике і вічне, тому поки б’ються серця людей, доти звучатиме слово Тараса.


 Запрошуємо  всіх завітати  до бібліотеки і доторкнутися  до безсмертної скарбниці великого Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар