вівторок, 30 червня 2015 р.

Перлина- Україна, на весь світ одна-єдина


    Ми – Українці, єдиний народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину.
    Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.


    Першою вітчизняною конституцією вважається Конституція гетьмана Пилипа Орлика. Ми можемо пишатися тим, що ця Конституція, прийнята 5 квітня 1710 року, була однією з перших в Європі та світі. Адже конституцію Сполучених Штатів Америки було схвалено лише 1787 року, конституцію Франції та Польщі – 1791 року, конституцію Російської імперії – 1905 року.


     28 червня 1996 року Верховна Рада ухвалила Конституцію України.  Вона дала поштовх  закріпленню нашої  незалежності, закарбувала волю  народу жити в суверенній  соборній  державі.


    Відтоді цей день в Україні відзначається як державне свято.
    Нижньосірогозька районна бібліотека для дітей в переддень свята організувала та провела флеш-моб «Діти за мир».


   Дійсно, у дитячому віці  неможливо знати детально всі закони. Але основне, що їх стосується,  діти повинні знати. І щоб ознайомити школярів з правами дитини  учасники флеш-мобу та користувачі інтернету були запрошені у веб-мандрівку «Світ права для дитини».
   Учні активно відповідали на питання бліц-розминки «Моя країна – Україна!», читали вірші про батьківщину.







Немає коментарів:

Дописати коментар