вівторок, 3 березня 2015 р.

Творець пісні, що стала символом нації.

  
  4 березня 2015 року вся українська спільнота відзначатиме 200-річчя з дня народження композитора Михайла Вербицького, автора  мелодії  гімну України та 150-річчя  першого публічного виконання національного Гімну. Ця мелодія й слова «душу й тіло ми положим за нашу свободу» вже нікого не залишають байдужим. Це  не просто мелодія, слова, це – наша гордість. Очевидно, що двохсотлітній ювілей композитора має привернути до себе велику увагу громадськості.


           Патріотична пісня М. Вербицького  “Ще не вмерла Україна” досить швидко переросла у національний Гімн, який сьогодні став гімном нашої Незалежної держави, обезсмертило ім’я галицького композитора.



         Із нагоди відзначення цієї дати та з метою вивчення , популяризації  та виховання у дітей  патріотизму, поваги до історії , державних символів України  та спадщини  М.Вербицького в Нижньосірогозькій  районній  бібліотеці для дітей  бібліотекарі  Польська О.М. та  Куца Т.І.  провели  інформаційну  годину «Творець  пісні, що  стала  символом нації»  з  учнями  7-го А класу (кл. кер.Пантєлєй Г.Г.).



         Діти   читали   вірші про Батьківщину, приймали  участь  у  вікторині «Національна символіка». Із  щирих та  теплих  слів діти склали  колективний  вірш про Україну.  В кінці  заходу  всі  присутні  виконали Гімн  України.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар