пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

О мово моя, душа голосна України

  Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою.
    Тому, щорічно, 21-го лютого  відзначається  Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
     19 лютого  в  центральній районній бібліотеці  для дітей   оформлено книжкову виставку-подорож «У країні рідної мови»   та  проведено музично-поетичну акварель «О мово, душа голосна України».
  
   Тут відбулося справжнє свято української мови. Діти продовженого дня в  українських костюмах (вихователь Хатунець О.О.) зустрічали гостей свята хлібом-сіллю на вишитому рушнику .
   У виконанні талановитих самодіяльних артистів  - учнів  4 класу (класний керівник Дубенко.Н.В.) прозвучали чудові українські  пісні, дотепні жарти, та вірші про рідну мову, була інсценована сценка «Суперечка частин мови».
 Завідуюча бібліотекою Польська.О.М. разом з бібліотекарем шкільної бібліотеки Куцою Т.І. підготували  для дітей загадки про мову, вікторину «Знавці українських казок»
   Наприкінці заходу всіх присутніх  привітала  головний спеціаліст Нижньосірогозького районного управління юстиції Херсонської області - Садловська Олена вона продемонструвала відео- кліп «Рідна мова".Вона спробувала переконати  дітей, що мова -  це неоціненний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і Батьківщину.
Свято вдалося цікавим, веселим і пізнавальним.

Немає коментарів:

Дописати коментар